​Hvad kan man selv gøre før syn af bilen?

Vi anbefaler altid at man får gennemgået sin bil hos sin mekaniker før syn for at være sikker på at ens bil er klar til at køre til syn. Mange med nyere biler vælger dog også at springe mekanikeren over og køre direkte til syn.

Uanset hvad man vælger er der dog flere ting som man selv kan gøre inden man kommer til syn. Vi ser tit mange "dumme" fejl som let kunne være undgået og man selv kunne have tjekket og ordnet inden man kom til syn.

Her nedenfor har vi prøvet at liste nogle ting du selv kan tjekke. Er du i tvivl er du meget velkommen til at kontakte os - Vi udfører desuden også et gratis synstjek hvor vi kan hjælpe dig med de nedenstående ting.

Kontroller følgende før du kommer til syn:

Kontroller at alle kontrollamper tænder og ikke mindst, slukker igen. Der kan være kontrollamper for mange ting såsom ABS, ESP (stabilitetskontrol ), Airbag eller en motorlampe - Er der en eller flere af disse der ikke virker bliver bilen ikke godkendt. På visse biler kan dette også stå i et multidisplay.
 
Kontroller din forrude for stenslag, revner og ridser. Selv mindre skader kan med de nye regler i dag betyde at bilen ikke bliver godkendt. De nye regler som trådte i kraft 1.juli 2012 kan du læse mere om her. Spørg os hvis du er i tvivl, som som udgangspunkt skal vi se ruden for at vurdere denne.

Kontroller at alt lys virker - husk også tågelygter, nummerpladelys og positionslys.

Har du en varebil, så kontroller at du har vægttavler på begge sider og med de korrekte vægte anført.

Kontroller at alle viskere og sprinklere virker og at viskerbladene er ok.

Kontroller dine dæk for slid ( se slidmærker ), beskadigelser og dæktryk.

Kontroller om din bil spilder olie - Se evt. om morgenen hvor den har holdt om der ligger olie.

Kontroller dit Anhængertræk - Dette må ikke dække nummerplade eller lygter som f.eks tågelygte. Har du et aftageligt træk må der ikke være slør/frigang i dette og det skal kunne afmonteres.

Kontroller også at der ikke er nogle skarpe kanter såsom rust eller lign. på bilen.

Hvis du kan se dine bremser igennem fælgen, så kontroller om der er synlig rust på dine skiver - særligt hvis man har skiver bagpå kan de være rustne - Er der meget rust eller er du i tvivl, så spørg os eller din mekaniker først.
 
Hvornår skal din bil synes ? Tjek det her her hos Motorregister hos SKAT
 
Se synsrapport/mangelliste der findes på din køretøj. Gå til Færdselsstyrelsen her >>
 
 
 
 
Sønderskovvej 18, 8520 Lystrup | Nørregade 17, 8410 Rønde  | Tlf.: 70233380